Vanha sananlasku sanoo että ”yrittänyttä ei laiteta”. Laittamisella tarkoitetaan kuulemma moittimista ja soimaamista. Yrittänyttä ei siis moitita, vaan aina kannattaa yrittää. No hei, tässä me nyt olemme, uunituoreet yrittäjät Aitoa LKV:stä, Anu ja Milla. Mutta miten ja miksi päädyimme tähän pisteeseen, yrittäjiksi?

 

Olemme olleet alalla vuosia, työntekijöinä toisen palveluksessa. Jo kauan sitten kumpikin meistä oli varma siitä, että vielä jonain päivänä olemme yrittäjinä tällä alalla. Palo kiinteistönvälitysalaa kohtaan on ollut kummankin motivaattori ja kantanut vuodesta toiseen. Tunnustetaan, että olisi ollut helppo vaihtoehto jäädä entiseen, mutta kun emme halunneet päästä helpolla, vaan toteuttaa unelmamme.

 

”Kauppisen Anu tässä moi”, kuului Millan puhelimesta yhtenä talvisena arki-iltana. ”Olen ajatellut perustaa oman yrityksen, lähdetkö yhtiökumppaniksi?”, Anu jatkoi. Yön yli asiaa mietittyään, Milla vastasi: ”Lähden” ja tässä sitä nyt ollaan, yhtiökumppaneita. Eihän tätä itsekään vielä usko todeksi, sillä kaikki on käynyt niin nopeasti! Päätökset on tehty vauhdilla ja rehellisesti sanottuna ihan jokainen niistä ei mennyt kuten Strömsössä. ”Hei Aitoa valittamista Oy, kalusteenne ovat noudettavissa.” Niinpä! Emme ajatelleet, miltä vaihtoehtoinen nimemme näyttää ilman ääkkösiä. Olimme yhtenä iltana laatineet yrityksemme rekisteröinti-ilmoituksen PRH:lle ja viralliselle nimelle piti laittaa kolme eri vaihtoehtoa. Luotimme, että ensimmäinen menee läpi, emmekä miettineet sen tarkemmin muita vaihtoehtoja. Näin jälkeenpäin olemmekin pohtineet, pitäisikö nimi vielä vaihtaa. Toisaalta nyt yritys jää ainakin mieleen, vai mitä?

 

Toimiston paikka löytyi helposti. Vanha Meriputiikin tila Kapteeninkatu 7:ssä oli ollut tyhjillään jo parisen vuotta ja näimme sen potentiaalin. Esteetön kulku, ilmaiset pysäköintipaikat toimiston edessä, suuret ikkunat ja taloyhtiön vastaan tuleminen remonttitoiveissamme sinetöivät päätöksen. Jotta saimme tilasta oman näköisemme ja meille toimivan, maalautimme seinät, lisäsimme valaistusta ja asennutimme minikeittiön. Olipa muuten kivaa, kun pääsi suunnittelemaan ihan omaa toimistoa!

 

Mutta pelkkä tila kalusteineen ei riitä kiinteistönvälitystoimiston avaamiseen. Ei todellakaan. Tarvitaan koneita, lupia ja järjestelmiä, niin että heikkohermoisempaa jo huimaa. On hankittu tietotekniikkaa ja monitoimilaitetta. Aluehallintovirasto AVI on tullut meille tutuksi nyt myös yleisten koronarajoitusten määräysten myötä niin, että se myönsi meille toimiluvan. Jee! Erilaiset järjestelmät, joita välitystyössä tarvitsemme, on myös hankittu ja niitä onkin useita. Toimisto ei ole vielä kalustukseltaan täysin valmis, mutta työpisteet siellä jo ovat, samoin kuin neukkaripöytä. Muu sisustus täydentyy hiljalleen, kunhan näemme mitä tarvitsemme.

 

Miksi Aitoa LKV syntyi? Halusta palvella asiakkaitamme vielä entistäkin paremmin, laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti. Voimme tavata asuntoasioissa joko toimistollamme tai sinulle sopivassa paikassa, ajankohtana, joka sopii aikatauluihisi parhaiten.

 

Aidosti sinua varten,

Milla ja Anu