Näin varmistat että valitsemasi kiinteistönvälittäjä on hyvä match

Asunnon myynti alkaa usein sillä, että kiinteistönvälittäjä pyydetään käymään arviokäynnillä. Arviokäynnille voi kutsua useamman välittäjän, jotka kaikki antavat oman näkemyksensä asunnon arvosta, sekä tarjouksen välityspalkkiosta. Kiinteistönvälittäjän valinta on merkittävä päätös, joka vaikuttaa suoraan myyntiprosessin sujuvuuteen ja usein myös lopputulokseen.

Oikeanlainen kiinteistönvälittäjä voi tehdä prosessista helpon ja miellyttävän, kun taas väärä valinta voi tuoda mukanaan stressiä ja pettymyksiä. Tähän blogitekstiin kokosimme sinulle muutaman vinkin, joiden avulla löydät juuri sinulle sopivan kiinteistönvälittäjän:

Henkilökemioiden merkitys

Yhteistyö kiinteistönvälittäjän kanssa voi olla intensiivistä, etenkin jos esittelyjä on paljon tai ostotarjouksista neuvotellaan pitkään. Tämän vuoksi on tärkeää, että henkilökemiat sinun ja kiinteistönvälittäjän välillä toimivat hyvin: Valitse välittäjä, jonka kanssa kommunikointi on sujuvaa ja luonnollista. 

Kun tunnet olosi mukavaksi välittäjän kanssa, luottamus rakentuu helpommin ja myös yhteistyö sujuu jouhevammin. Hyvä ja avoin kommunikointi, sekä luottamus ovat avainasemassa, kun teet näin suurta taloudellista päätöstä.

Halpa ja hyvä kulkevat vain harvoin käsi kädessä

Kiinteistönvälittäjää valitessa hinta ei saisi olla ainoa kriteeri. Kuten monissa muissakin asioissa, myös tässä hyvä ja halpa harvoin kulkevat käsi kädessä. Ammattitaitoinen välittäjä, jolla on kokemusta ja hyviä suosituksia, voi tuntua kalliimmalta, mutta hän saattaa samalla tuoda enemmän arvoa asuntosi myyntiin. Laadukas palvelu, perusteellinen markkinointi ja ammattitaidolla hoidetut neuvottelut voivat lopulta säästää sinulta sekä aikaa että rahaa.

Pyydä suosituksia

Yksi parhaista ja luotettavimmista keinoista löytää hyvä kiinteistönvälittäjä on kysyä suosituksia tuttavilta, sukulaisilta tai esimerkiksi työkavereilta. Heidän kokemuksensa ja mielipiteensä voivat olla arvokkaita, kun etsit luotettavaa ja ammattitaitoista kiinteistönvälittäjää. Hyvä välittäjä jättää jälkeensä tyytyväisiä asiakkaita, joten älä epäröi kysyä heidän kokemuksiaan ja suosituksiaan.

Tutustu netissä myytäviin kohteisiin

Hyvä tapa tutustua kiinteistönvälittäjän tapaan työskennellä on selata netissä kyseisellä välittäjällä myytävänä olevia kohteita. Kiinnitä huomiota etenkin sellaisiin ilmoituksiin, joiden myyntikuvat ja ilmoitustekstissä käytetty kieli puhuttelevat sinua. 

Hyvin laaditut ilmoitukset kertovat siitä, että välittäjä panostaa työhönsä ja on sitoutunut saamaan parhaat mahdolliset tulokset asiakkaalleen. Laadukkaat kuvat ja selkeä, informatiivinen myyntiteksti houkuttelee enemmän potentiaalisia ostajia.

Tarkista välittäjän referenssit ja asiakkaiden kokemukset

Ennen lopullista päätöstä kiinteistönvälittäjän valinnasta, on tärkeää tarkistaa välittäjän referenssit ja asiakkaiden aikaisemmat kokemukset. Monet välittäjät esittelevät verkkosivuillaan saamiaan asiakaspalautteita ja kertovat onnistumisistaan asiakastarinoiden kautta. Näiden perusteella voit saada paremman käsityksen siitä, kuinka hyvin välittäjä on onnistunut aikaisemmissa toimeksiannoissaan. Ammattitaito ja aiemmat onnistumiset ovat merkkejä siitä, että välittäjä osaa hoitaa asuntokaupat sujuvasti ja tehokkaasti.

Kuuntele vaistoasi

Loppujen lopuksi kiinteistönvälittäjän valinta on oma, henkilökohtainen päätöksesi. Kuuntele omaa vaistoasi ja valitse sellainen välittäjä, jonka kanssa tunnet voivasi tehdä hedelmällistä yhteistyötä. Oma intuitiosi ja välittäjän luoma ensivaikutelma voivat kertoa paljon siitä, kuinka hyvä match välittäjä sinulle on.

Panosta aikaa ja hieman vaivaa sopivan välittäjän löytämiseen, sillä oikeanlainen kiinteistönvälittäjä voi tehdä prosessista huomattavasti sujuvamman ja stressittömämmän. Muista ottaa huomioon henkilökemiat, pyytää suosituksia, tutkia välittäjän myytäviä kohteita ja tarkistaa referenssit.

Voisimmeko me olla sinulle hyvä match? Ota selvää ja kutsu meidät arviokäynnille. Näin voimme yhdessä suunnitella parhaan mahdollisen tavan myydä asuntosi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä: